Trenersamling

Første torsdag i hver måned vil Bjørnar Håndball tilby trenersamlinger for klubbens trenere og medlemmer. Første samling er torsdag 06.10. 

På trenersamlingene vil det holdes håndballøkter eller foredrag der vi tar opp ulike temaer på hver samling. Øktene har som mål å være tilrettelagt med øvelser slik at disse, med enkle justeringer, kan brukes på ulike nivå og og for ulike aldersklasser. 

Eksempler på temaer som kan bli tatt opp på disse trenersamlingene kan være; målvaktsteknikker, utgrupper forsvar, duellspill, kosthold og idrett, bakspillerØktene holdes både av dyktige trenere i klubben og eksterne bidragsytere. Har du spesielle ideer eller ønsker om tema, eller har du noe du kan bidra med har vi veldig lyst å høre fra deg. Send da en mail til su@bjornar.no. 

I tillegg til påfyll utenfra ser vi også stor verdi i at klubbens trenere har et samlingspunkt hvor man kan snakke, diskutere og hjelpe hverandre med gode tips og ideer man kan ta med seg inn i trenerhverdagen. 

Sesongens første trenersamling blir torsdag 6. oktober klokken 17:00-18:00 i Bjørnarhallen. Her vil en naprapat fra Naptrapatlandslaget holde et foredrag om Skadeforebyggende trening i håndballMeld deg på Facebook-arrangementet for påminning.

Skadefri oktober

I oktober ønsker vi å ha ekstra fokus på skadeforebyggende trening (også kalt prestasjonsfremmende trening) i Bjørnar Håndball. 

En skadefri spiller er en spiller som kan trene og spille kamper. Derfor vil det å holde seg skadefri være en forutsetning for å skape utvikling og motivasjon. 

Olympiatoppen, sammen med Norges Håndballforbund og Senter for idrettsskadeforskning har gjennom forskning utarbeidet en rekke øvelser som kan være med å redusere alvorlige skader i håndballen. 

Vi ønsker at trenere i Bjørnar skal bruke disse øvelsene aktivt for å skape robuste håndballspillere som tåler treningen og påkjenningen det er å spille håndball. Slik har vi muligheten til å få med så mange som mulig, så lenge som mulig

Vi har laget et kompendium med et sammendrag av øvelsene i tillegg finner du videoer av øvelsene HER. Vi skriver ut noen eksemplarer av kompendiet og deler ut på trenersamlingen 6. oktober, i tillegg til at det legges noen eksemplarer på billettdisken i hallen.