Ute av LERØYserien

G18 fikk knust drømmen om LERØYserien 2018/2019.

Bjørnarguttene klarte ikke kvalifiseringen

Helgen 6. og 7. oktober var Bjørnar G18 på Østlandet og spilte for å kvalifisere seg til LERØYserien 2018/2019. Etter en god start måtte gutta til slutt reise hjem til Arna uten avansement i bagen.

Gutta tok toget fredag ettermiddag og reiste til Lier og Reistad Arena som var begivenhetenes sentrum denne helgen. Oppskriften var enkel; fem lag kjempet om tre plasser som ga avansement.

Lørdag morgen var Eidsberg første motstander ut. På forhånd hadde gutta en plan om å trykke ordentlig til. Dette ga resultater. Selv om de spiller det samme angrepsspillet omtrent hele kampen kommer sjansene. Når man i tillegg kan krydre spillet med god forsvar- og målvaktspill, som igjen ga kontringsmål, måtte sluttresultatet bli bra. Når sluttsignalet gikk i hallen viste tavla hele 15-29 til blåtrøyene. Trener Andreas var godt fornøyd etter kampen. “Det beste angrepsspillet jeg har sett dette laget gjøre. Vi trykker bra til i alle situasjoner og skaper gode situasjoner for hverandre som bidrar til masse mål. En meget god start”.

Lørdagens andre motstander var Kristiansund. Dette ble en utrolig jevn og tøff kamp. Gutta spiller utrolig godt forsvar og det, sammen med en fremragende målvakt, gjør at de kun slipper inn tre mål de første  12 minuttene av kampen. Noe slurving i angrepsspillet gjør likevel at kampen blir tett. Det blir en trilleravslutning som dessverre ender med 19-20 serier til laget fra Møre.

En hektisk håndball-lørdag ble avsluttet med kamp mot Lillestrøm. Her kommer gutta skjevt ut allerede fra start, men klarer å holde følge grunnet godt forsvarsspill. De ligger bak med tre til pause, men mangler godfølelsen. Når andre omgang heller ikke byr på noen god start blir resultatet fort stygt. Sluttresultatet 24-14 tyder på at tre kamper på én og samme dag har tært på kreftene til guttene. Utgangspunktet nå var at laget som gikk seirende ut av søndagens kamp fikk den siste plassen i LERØYserien.

Det var hjemmelaget St. Hallvard som måtte beseires søndag morgen. Nok en gang får gutta en dårlig start og havner bakpå 0-4 etter fem minutter – noe overrasket over forsvarsformasjonen deres. Til slutt finner likevel gutta ut av det og går i garderoben med en god følelse og positivitet før siste omgang. Andreas gir spillerne mye skryt for at de aldri gir opp og sakte, men sikker kommer inn i kampen igjen. Mot slutten er våre gutter kun tre mål bak når det gjenstår 10 minutter. Men så setter St. Hallvard spikeren i kista og gutta resignerer til 18-24 da dommer blåser av kampen.

Selv om skuffelsen er stor etter helgen ser Andreas likevel mye positivt i helgens prestasjoner. “Periodevis spiller vi utrolig fin angrepshåndball og leverer solide forsvars- og målvaktsprestasjoner gjennom hele turneringen. Mye av håndballen som ble vist var blant det bedre vi har spilt. Det hjelper litt på sorgen og skuffelsen som kom etter kampslutt”. Videre melder han om en strålende gjeng å reise på tur med. “Stemningen har ellers vært veldig bra – kanskje med unntak av noen passasjerer på NSB som klaget på noe høy musikk i vognen på vei hjem. Også botkassen til gutta har fått seg et løft i løpet av turen”.

Vi takker for innsatsen og ønsker gutta lykke til i resten av sesongen!

Lars Kristian ble toppscorer i avdelingen med 24 mål på de fire kampene. Dessverre holdt det ikke til å kvalifisere seg. Foto: Sture Nepstad

Asgeir var tilbake på banen etter en lengre skadeperiode og gjorde en god kamp mot St. Hallvard søndag. Foto: MediaBjørnar