Bjørnarherrene er ute av cupen

Lars Kristian Garnes kjemper seg gjennom FyllingenBergen-forsvaret. 

Foto: BjørnarMedia

Tidlig cup exit

Det ble med 60 minutter i cupen for Bjørnarherrene i årets sesong. Men selv etter et solid tap onsdag kveld er det mye positivt å ta med seg til videre inn mot sesongstart. 

Etter å ha trukket byens eneste elitelag i FyllingenBergen var det lite som talte for videre avansement for Bjørnarherrene i årets cup. I kampen som startet håndballsesongen i regionen fikk Bjørnarherrene en god start og ledet både 2-1 og 3-2. Herfra og ut var det derimot gjestene fra Fyllingsdalen som tok kommandoen i kampen og kunne sikre seg en komfortabel 15-34 seier. 

Ungt pågangsmot

Med flere av de eldre guttene på laget ute med skader var det de unge lovende som måtte trøkke til på parketten onsdag kveld. Lars Kristian Garnes viste at skuddarmen er innstilt til sesongstart og satt totalt seks baller i nettet bak Fyllingens målvakter. Ved kampslutt fikk han fortjent premie for banens beste bjørnarspiller. 

Også de nyankomne fikk vist seg frem på parketten. Henrik Gjerstad scorer totalt tre mål mot sine tidligere lagkamerater. Også de tilbakevendte bjørnarguttene Torstein Eide og Håvard Økland noterer seg i målprotokollen i løpet av kampen. 

Mye positivt

Herretrener Jørn Arntzen synes herrene kjempet godt underveis i kampen og poengterer at laget stiller med et meget ungt lag, der nyankomne Henrik på linje og Martin i mål trekker opp snittet. “Ser man på forrige sesong som en helhet, så var spillere som Erlend, Mjelstad, Ørjan, Ola, Petter, Håvard og Marcus ikke med. I stedet så fikk våre unge lovende noen vanvittig gode referansepunkter knyttet mot det som kommer”.  

FyllingenBergen brukte flere av «kanonene» sine i store deler av matchen. En spiller som Mario Matic var aktivt med, og er et godt eksempel på hvilket nivå herrene møtte onsdag. “Disse faktorene unnskylder ingenting, men det handler om kontekst og helhet. Noe jeg mener er viktig å ta med i den store sammenhengen knyttet opp mot denne kampen”, sier Jørn Arntzen etter kampen.  “Før matchen gikk vi inn med en mentalitet om å trykke til uten respekt og samtidig være nådeløs i aksjonene våre. Mot lag på slike nivåer blir vi ekstremt straffet for tekniske feil og skuddbom, noe jeg synes vi håndterte på en grei måte. Matchen gir oss et klart bilde av hva som må til for å ta nye steg, og det er dette som er verdien i å møte en motstander som FyllingenBergen. Guttene sitter igjen med en slik følelse etter matchen. Vi gjorde oss ikke bort, og er fullstendig klar over hva som kan bli bedre, samt at vi tar med oss alt det som var bra. Det var det uten tvil en del av. Til helgen går vi inn i den tradisjonelle Åpningscupen som Årstad arrangerer i Haukelandshallen. Her kommer vi til å få nye referansepunkter mot lag som er mer på vårt nivå. Vi gleder oss til fortsettelse,” legger han til. 

Under kan du se noen høydepunkter fra cupkampen onsdag. 

FyllingenBergen kunne dra i land en komfortabel 15-34 seier onsdag kveld. 

Torstein Eide ofrer alt for å erobre ballen. Foto: BjørnarMedia

Sterke FyllingenBergen-spillere gjorde det vanskelig for Bjørnarherrene å trenge gjennom forsvaret. Foto: BjørnarMedia

Håvard Økland gjorde comeback i Bjørnartrøyen etter et år i førstegangstjeneste.
Mikael Hansen hadde sin debutkamp i Bjørnarhallen mot FyllingenBergen.
Henrik Gjerstad hadde sin debutkamp i Bjørnarhallen mot tidligere lagkamerater i FyllingenBergen.
Eivind Kvamstø gjør sitt for å stoppe raske, målsultne FyllingenBergenspillere.
Sindre Brekke styrer mye av spillet i angrep for Bjørnarherrene.
Martin Christensen hadde også sin debut i Bjørnarhallen onsdag kveld.
Christoffer Froestad flyr høyt og lurer elitemålvaktene i FyllingenBergen.
Det var tøffe tak for Asgeir Eldevik og de andre linjespillerne mot et fysisk sterkt FyllingenBergen-forsvar.