Petter Wessel Cup 2022

Gutta på Petter Wessel Cup

Helga før påske var Bjørnar G2007/2008 på Petter Wessel Cup i Larvik og leverte en solid innsats på det som regnes som det uoffesielle norgesmesterskapet for aldersbestemte lag. 

For Bjørnarguttene startet cupen grytidlig lørdag 9. april med første kamp i gruppespillet mot Kjelsås IL klokken 07:50. Tross tidlig avkast ble det en grei seier med 23-15 på måltavla. 10:45 var det igjen klart for ny kamp. Denne gangen mot hjemmelaget Larvik Turn. Resultatet ga samme differanse 22-14, nok en gang i gutta fra Arna sin favør. 

Dermed var det klart for en rein gruppefinale mot Ski klokken 13:45. Dette ble en jevnere kamp, men våre gutter kunne til slutt juble for seier 19-16 og var dermed direkte kvalifisert til 8-delsfinale søndag formiddag.

Her møtte de Ull/Kisa som tidligere på dagen hadde slått Bækkelaget i 16-delsfinalen. Også denne kampen ble jevnere en kampene i gruppespiller, men med samme utfall. Ved kampslutt kunne gutta juble for 23-20 seier. 

I kvartfinalen mot Nordstrand ble det derimot langt tøffere og gutta måtte se seg slått med solide 12-27 mot et bedre lag. 

Oppsummert en meget bra prestasjon av gutta som hadde en strålende tur som både ga gode håndballminner og styrket det sosiale samholdet. 

Gutta jubler etter nok en seier!

Tabellen etter gruppespillet.

Om Petter Wessel Cup

  • Peter Wessel Cup er Norges største håndballturnering som arrangeres hvert år i Larvik, og ble første gang arrangert som Cort Adeler Cupen i 1963.
  • Peter Wessel Cupen tar hvert år imot de beste lagene i aldersgruppen 12 til 18 år, som konkurrerer i Larvik fra januar til april. Turneringen arrangeres over tre perioder og klasser: G/J12-13, G/J14-15 og G/J16-18. 
  • Cupen blir betraktet som uoffisielt norgesmesterskap for aldersbestemte lag. En rekke av de beste håndballspillerne har medvirket i cupen flere ganger.
  • Arrangør er Larvik Turns håndballgruppe.

    (Wikipedia) 

Playlist

4 Videos