Bilde: Rema 1000 Handballfestivalen (FB-side).

Stord Håndballfestival 2024

Pinsehelgen er fast tradisjon i Bjørnar Håndball for å dra på Stord Håndballfestival. Selv når 17.mai treffer på Pinsehelgen står festivalen klar for å ta imot håndballglade barn og ungdom til cup og moro.

Bjørnar Håndball stilte på årets cup med ca 116 spillere, trenere og lagledere fordelt på 11 lag i syv grupper/klasser. Alle årskull fra 2014 – 2010 var representert med enten gutte-, jentelag eller begge deler.

Vi hadde felles avreise fra Øyrane Torg lørdag morning kl 07 med to turbusser. Det er stas å dra samlet som klubb. Man kjenner på fellesskap og gruppetilhørighet. Nye vennskap blir knyttet og relasjoner årskull imellom blir bygget. Alt dette er viktige faktorer når man bygger klubb.

Alle for én - Bjørnar for alle

Både i år og i fjor har vi en komité som har organisert felles grilling begge kveldene på cupen. Vi rigger til med partytelt, tønnegriller lånt fra Undervisningsgården i Arna, musikk på pop-anlegget og mat til 120 pers begge kvelder. All mat er forberedt på forhånd, så spillere og trenere kommer til ferdig buffé. Arrangementet er samlende for oss som klubb og blir en Bjørnar-base på skolen der lagene bor.

Årets cup ble innbringende pokalmessig på alle mulige måter. Jenter og gutter født i 2010 var det eldste kullet fra klubben og de eneste med sluttspill. Jentelaget stod igjen som vinnere i B-finalen og guttene tok 2.plass i A-sluttspillet. Det er moro når ungdomslagene våre kommer så langt i sluttspillet og en fantastisk følelse å sitte på tribunen sammen med 70-80 andre Bjørnar-entusiaster å heie frem laget i cup-sluttspill.

442417106_972174384910877_7091192067349009397_n

Bilde: Rema 1000 Handballfestivalen (FB-side).

Den gjeveste av pokalene i bagen hjem igjen var likevel Fair-Play pokalen tildelt til trenere og lagledere i Bjørnar Håndball.

Den sitter høyt i kurs på Håndballfestivalen og blir vanligvis tildelt ett bestemt lag.

I år valgte komiteen heller å tildele prisen samlet til en klubb som hadde utmerket seg og blitt godt lagt merke til av komité speiderne.

Begrunnelsen ble lest opp foran 2000 publikummere i Nyehallen i forbindelse med den felles premieutdelingen for alle barnelagene. Begrunnelse som følger:

Bilde: Rema 1000 Handballfestivalen (FB-side).

 

«Årets Fair Play pris blir i år delt ut til ein heilt spesiell gjeng med mennesker. Med entusiasme og glede har denne gjengen fulgt opp laga sine på ein framifrå god måte.

Med saklighet og glimt i auga har denne gjengen samarbeida med dommarene på ein slik måte at dei er og forblir forbilder for andre.

Fair Play prisen står høgt i Håndballfestivalen og nokon vil sei det er den gjevaste prisen ein kan motta. Her handler det ikkje om resultat. Her handler det ikkje om taktiske egenskaper. Her handler det om å stå fram som gode rollemodellar for sine spelarar, sine motstandere og ikkje minst kampledarane.

Årets Fair Play pris blir i år ikkje delt ut til eit spesielt lag. Årets Fair Play pris blir i år delt ut til lagledarane i ein heilt spesiell klubb.

Det er for arrangøren tydeleg at det i denne klubben blir jobba godt med gode holdningar og det er tydeleg at klubben sine verdiar samsvarer med Stord Handball sine verdiar nemleg VILJE, SAMHALD og RESPEKT.

Årets Fair Play for REMA 1000 Håndballfestivalen 2024 går til (og me ber publikum reisa seg): TRENERE OG LAGLEDERE I BJØRNAR HÅNDBALL”

Med tre pokaler i bagasjen returnerte vi til Arna med en sliten, men glad gjeng mandag ettermiddag. Felles turbusser også på retur. Vi vil takke styret for pengene vi fikk tildelt til fellesutgifter i forbindelse med transport og grilling. Det settes stor pris på i alle ledd. Bjørnar flokken er allerede klar for ny festival i 2025.

Bilde: Rema 1000 Handballfestivalen (FB-side).