Sommerhilsen fra administrasjon og styret – Bjørnar håndball

Da er håndball-sesongen 23/24 overstått og sommeren står for tur.

Vi kan se tilbake på en flott og minnerik sesongavslutning med deltakelse i Vårspretten, Håndballfestivalen på Stord,  beachhåndballdag på Hjellvik på Osterøy med grilling, bading og Beachhåndball.

Kort oppsummert mye glede og mange mestringsopplevelser.

Som flere av dere kjenner til så har vi siden juni 2021 jobbet aktivt med å få godkjent å bygge sandbane og en utendørs treningspark på Tone på Garnes. Dette skulle komme alle i Arna til nytte. Byggesøknad ble sendt Bergen kommune høsten 2022 og etter noen avklaringsrunder var den klar våren 2023 til at Bergen kommune kunne sende den til behandling internt i kommunen og i fylket.  Allerede i april 2023 ble søknaden lagt passiv da Vestland fylkeskommune krevde at det ble utført arkeologiske undersøkelser. Undersøkelsene ble først utført nå i april 2024 og det ble påvist funn etter produksjon av våpen og redskaper av flint, samt busetting fra steinalderen. Dette er funn som gir automatisk freding etter kulturminneloven. Dette blei «spikeren i kista» og 2.mai fekk vi vedtak om avslag på søknad. Tre år med frivillig arbeid og utgifter til søknad uten resultat er frustrerende. Vi har informert politikere med tilhørighet til Arna om vedtaket og at vi som idrettslag har besluttet at vi ikke vil klage på vedtaket. Det som er viktigst for klubben nå er å prioritere innsats og bidrag til Bergen kommune sin planlegging av midlertidig hall og ny Bjørnarhall.

I mai besluttet styret å styrke dette arbeidet ved å opprette et Anleggsutvalg. Les mer om utvalget, deres mandat og hvordan du kan være med å bidra til å realisere en sårt trengt ny hall på Garnes! 

For de yngre holder vi nå Bjørnarhallen åpent hver dag fra

24. juni til og med 5. juli. Dette er et gratistilbud for alle ungdommer i Arna som er hjemme første del av sommerferien. Hallen åpner kl. 09:00 og stenges kl. 15:00 mandag til fredag, her vil det være både organiserte og uorganiserte aktiviteter for alle barn og unge.

Siste nytt er at du nå har muligheten til å få navnet ditt på Arna sin kuleste mur! Du har mulighet til å kjøpe en «murstein» til banneren som skal representere grunnmuren i klubben. Prisen for en murstein er satt til minimum 200kr, men du kan vippse mer om det er ønskelig. Vippsnummeret er #714515, og du kommenterer hvilket navn du ønsker skal stå på mursteinen. Vi håper mange har ønske og mulighet for å bli en del av murveggen som vil være klar til sesongstart 24/25.

Vi jobber fortsatt også med å få flere bedrifter som ønsker å være blant våre samarbeidspartnere.  Vi er veldig takknemlig for alle bedrifter som allerede er med og bidrar til idrettslaget vårt. Tusen takk!

Vi skal fortsette å være et livskraftig idrettslag i Arna. Vi skal ha frivillige som ser viktigheten av å organisere barn og ungdom innenfor lagspill og håndball, og som gir av egen tid til dette arbeidet, Håndball i Bjørnar skal oppleves som en energisk og utviklende aktivitet der spillere, trenere, dommere, ledere, frivillige og foreldre alle kan delta aktivt, og der treningene og kampene kan følges av et entusiastisk publikum.

Det er et stort antall trenere og andre frivillige som gjør en stor innsats i og rundt klubbens lag. Vi heier på dere alle og vi håper dere alle finner stor glede i frivillighetens belønning. Tusen takk!

 

Vi ønsker dere nå alle en riktig god sommer

 

Sommerhilsen fra Administrasjon & Styret