Et lite stykke cupeventyr i Bjørnarhallen

Bjørnarhallen kokte onsdag kveld da førstedivisjonslagene Fyllingen og Åsane skulle måle krefter mot bjørnene fra Arna.

Bjørnardamene startet ballet mot Fyllingen klokken 18:00. Årets første tellende kamp bar preg av nervøse jenter i startminuttene. En del personlig feil og dårlig uttelling gjorde at det ble en treg start rent målmessig. Bakerst stod heldigvis Haya Elhanafi som en levende vegg og tok det meste av det Fyllingen kastet mot henne. Utover i første omgang fikk de lokale jentene litt mer roen og hentet sakte men sikkert inn ledelsen. Når klokka i hallen ringte for halvspilt tid ledet vi med ett mål og alt tydet på at det skulle bli en spennende andre omgang.

Andre omgang startet mye bedre enn den første og damene kan løpe inn en firemålsledelse etter åtte minutter spilt. Da først våknet førstedivisjonslaget til liv og startet opphentingen. Resultat ble uavgjort før de ti siste minuttene. Da våkner virkelig de unge jentene i bjørnardrakten. Deizey Mutaga er en viktig bidragsyter i et beinsolid forsvar, Tiril Haukeland setter noen viktige baller på kontra og Christina Johannesen-Bech setter to av to fra kanten.

Haya tar hjem bestemannspremien, vel fortjent med en redningsprosent på over 60%.

Andreas Aarseth hadde dette å si etter kampen: “Vi er god når vi får krigekamp som underdogs i Bjørnarhallen, og har selvtillit til å stå i det. Godt forsvarsspill kombinert med fantastisk keeperspill hjelper på.“

Etter damens gode spill var det opp til Bjørnarherrene å kopiere prestasjonen mot nyopprykkede Åsane. Lokaloppgjøret pleier alltid å bli jevnt og med høy temperatur. Det skulle vise seg å stemme også onsdag kveld. I en stappfull Bjørnarhall opparbeidet herrene seg en tremålsledelse allerede etter seks minutter. Anført av en strålende Victor Stien, i sin andre tellende kamp i bjørnardrakten, holdt hjemmelaget ledelse flere minutter ut i omgangen. De siste minuttene av omgangen er det derimot Åsane som har en god periode og kan gå til pause kun ett mål bak.

Andre omgang ble en jevn affære der begge lagene tidvis sliter med å sette ballen i mål. Åsane legger om til et offensivt forsvar midtveis i omgangen, noe som passer våre fotrappe spillere godt. Anført av seksmålsscorer Jone Raad Oen klarer bjørnarherrene å få hull på forsvaret og komme seg foran gjestene i sluttminuttene. De siste 13 minuttene makter gjestene kun å sette ballen i mål en eneste gang, dermed kan hjemvendte Simen Bratli Ånensen fastsette sluttresultatet til 27-24 til trampeklapp fra tribunen.

Herretrener Ståle Iden var full av lovord etter seieren: “Jeg føler vi tar kontroll på kampen og fører den inn i vårt spor. Vi fører hele veien og guttene responderer godt på det vi har planlagt. Selv om ikke alt går veien hele tiden klarer vi å beholde roen, også når Åsane legge om til offensivt forsvar midtveis i andre omgang. Vi treffer godt i forsvar og slipper inn få mål mot et Åsanelag som løper hele kampen. Godt hjulpet av en god Victor bakerst. Det ble en fantastisk lagseier der både guttene på banen og de på benken bidrar til å skape trøkket som gjør at vi vinner kampen. Vi vil rett og slett vinne mer enn det Åsane gjør.“

Dermed er begge seniorlagene våre sikret videre spill i årets NM og skal møte elitelagene Fana og Bergen i neste runde. Følg med i våre sosiale medier for å få med deg tid og sted!