Beachhåndball​

Beachhåndball

I perioden 3.-6. juni arrangerte Region Vest aktivitetsserie i Beach håndball for klubber i kommunen. Se bildegalleri nederst.

Etter en amputert sesong der mange lag ikke har fått spille de kampene som var satt opp på terminlisten ble det et lyspunkt å få lov til å spille håndball igjen. Denne gangen ute, på sand, i form av Beachhåndball. Turneringen fant sted på Slettebakken (ved Fysikk) og på Kjøkkelvik, med henholdsvis BHK og Kjøkkelvik Håndball som arrangører. Grunnet koronarestriksjoner var det kun klubber innad i Bergen kommune som fikk delta på arrangementet. Likevel ble det arrangert serie for J/G 10, 12, 14, 16 år og Junior. ´

Foto: Bjørnar Håndball

Foto: Bjørnar Håndball

Annerledes håndball

Beachhåndball er på mange måter mer spektakulært enn vanlig håndball. Kampene spilles over tre sett der man må vinne to sett for å vinne kampen. Dersom lagene vant ett sett hver, skulle kampen avgjøres med shoot out. Dette er en form for straffe/kontring. I tillegg til å score mål som i vanlig håndball kan man også i Beachhåndball få to poeng for spektakulære scoringer. Dette kan eksempelvis være piruetter, flyvere eller saltoer. Her fikk vi oppleve mange variasjoner på de mange banene det spilte på disse dagene. 

God stemning

Selv om det var uvant for spillere å snurre rundt i luften før de skulle avlevere skuddene, var det mange som mestret denne morsomme formen for håndball. Vi fikk også se baller som fløy lang ut over sidelinjen – likevel var det helt tydelig at latteren både blant spillere og tilskuere satt løst. Det fine været hjalp også på at dette ble en fantastisk morsom opplevelse for alle som var til stede. Vi gleder oss til neste år allerede!