BJØRNARGUTTER PÅ TALENTSAMLING

Totalt 16 spente jenter og gutter fra Region Vest reiste mandag forrige uke til Skien for den årlige sentrale talentsamlingen.

Foto: Norges Håndballforbund Region Vest

Talentsamling i Skien

Hvert år arrangeres det nasjonal talentsamling i Skien hvor landets mest talentfulle gutter og jenter samles for å utvikle seg videre som håndballspillere. Denne gangen var det spillere født i 2003 sin tur. Blant disse kunne vi finne tre gutter fra Bjørnar. 

Mandag 6. august møtte over 70 spente 15-åringer frem på Skien Fritidspark for fire intense dager med håndball. På samlingen fikk spillerne input fra regionale trenere fra hele landet, samt landslagstrenere for de aldersbestemte landslagene. Blant de 16 spillerne (8 gutter og 8 jenter) som var valgt ut fra Region Vest kunne vi finne Endre Baartvedt, Rayan Bendjaoui og Tobias Holm fra Bjørnar. 

Nye erfaringer

Talentsamlingen i Skien byr på både tekniske, taktiske og fysiske økter. Med økter både i hall, ute og i styrkerommet. Spillerne har travle dager med to økter hver dag i tillegg til forelesninger. I år var Tonje Larsen og Joachim Hykkerud på plass i Skien for å fortelle om sine erfaringer og hva som kreves for å lykkes som håndballspiller. 

Representerte sterkt

Bjørnar representerte sterkt på guttesiden der tre av åtte spillere fra Region Vest var fra Bjørnar. Sammen med trener Kjetil Holm reiste de ned til Skien spent på hva som var i vente. 
–  Det er gøy å se at nivået i Norge er veldig høyt, og at vi har mye trening foran oss i tiden som kommer. Sier Kjetil Holm etter fire dager i Skien.

Oppsummering av guttene

Oppholdet har vært kjekt og lærerikt. Når vi kom så var vi veldig nervøse og spente, men når vi startet å trene så var det veldig gøy. Vi trente to ganger for dagen og vi ble delt inn i grupper. Vi syntes det var veldig gøy å trene med andre gutter fra andre regioner. Vi lærte mye nytt, og vi fikk veldig mye inspirasjon fra både tegninger og foredrag som ble holdt for oss, ett av foredragene som ble holdt var av Joakim Hykkerud som snakket om hva som er viktig for å bli en god håndballspiller. Vi har hatt en fin uke i Skien hvor vi har lært mye som vi kan ta med oss videre som håndballspillere.

Satser mot BRING

Guttene spiller til daglig på G16-laget til Bjørnar som denne sesongen skal ut i landet og kjempe om en plass i BRING-serien. Første runde finner sted allerede 8.-9. september. Da reiser guttene til Frognerhallen for å møte lag fra Oslo, Tromsø og Arendal. 

For å være best mulig rustet til sesongstart har guttene nå en travel oppkjøring foran seg. For Endre, Tobias og Rayan gikk turen rett videre til Skjærgårdslekene hvor de og resten av laget er invitert til å spille mot de 11 beste lagene i landet. Deretter står Haslum Cup og Åpningscupen for tur før det arrangeres treningsturnering i Bjørnarhallen helgen 24.-26. august. 

Fornøyde gutter på parketten
F.V. Endre Baardtvedt, Tobias Holm og Rayan Walid Bendjaoui. Foto: Kjetil Holm

Nå er guttene klare for å satse om plass i BRING-serien. Foto: Norges Håndballforbund.