Sesongåpning

Sesongåpning

Etter 541 dager uten kamp i 2. og 3. divisjon var det endelig på tide med seniorhåndball i Bjørnarhallen igjen denne helgen. Og for en sesongåpning det ble. 

Denne helgen startet Bjørnarherrene med treningsleir til Fitjar hvor formen og taktikken skulle fininnstilles før søndagens kamper mot NHHI og Nærbø 2 i henholdsvis 3. og 2. divisjon. I løpet av helgen fikk gutta muligheten til å blir bedre kjent, både på og utenfor banen. Det ble også tid til bading og bordtennisturnering – hvor dansken i sjefsstolen fikk satt gutta på plass. 

Etter frokost søndag morgen var det hjemreise og tid for sesongstart i Bjørnarhallen. Først ut var 3. divisjon mot studentene i NHHI. Det ble tidlig klart hvem som hadde kontroll på kampen og gutta kunne innkassere en klar 34-20 seier. 

Deretter var det 2. divisjonslagets tur til å entre parketten. Nærbø 2 kom fra en solid seier mot Fyllingen dagen før og det var tydelig at dette var sterke, samstpilte unggutter. Men Bjørnarherrene viser at de ikke skal være noe dårligere. Solid forsvar gir kontringsmuligheter og også fremme i angrep fungerer mye selv etter lite tid sammen som lag. Det blir en jevn kamp helt til siste minutt da vi setter de siste mulighetene og får noen redninger bakover. Til slutt kan en sliten gjeng løfte hendene i været og juble for to poeng i sesongåpningen. Hovedtrener Morten hadde følgende å si etter kampen: 

– Jeg går inn til kampen med en masse spørsmål. Hvor står vi egentlig før oppstarten og hvordan reagere en helt ny gjeng på at det plutselig står noe på spill. Kortfattet må jeg bare si at gjengen løfter seg som et lag! Jeg må flere gang prøve nye konstellasjoner og gi liv til ideer som ikke engang er prøvd ut på trening. Samtlige ting går guttene ut og utføre etter beste evne. Det er derfor vanskelig å forestille seg en bedre start enn denne.

– Vi kommer fra en kort, men intens treningsleier, hvor både H2 og H3 var sammen om både treninger og den sosiale opplevelse som var på Fitjar. Alt i alt var det en helg hvor jeg føler gruppen fikk et fellesskap vi ikke kunne være foruten og jeg tror det bidro meget til resultatet vi stod med etter helgen.

Neste utfordring for Bjørnarherrene blir NM-kampen mot 1. divisjonslaget Sandnes i Bjørnarhallen.

Foto: Bjørnar Media

Foto: Bjørar Media

Hans Magnus fastsetter sluttresultatet til 32-30 ett minutt før full tid! Dermed er seieren sikret og gutta kan strekke henda i være for to poeng og best mulig start på sesongen 2021/2022.