Oppdatering fra seniorlagene

Sesongen er halvspilt og trenerne for seniorlagene vår kommer med en liten oppdatering så langt og hvilke tanker de har for resten av sesongen. 

Bjørnardamene 3. og 5. divisjon

For første gang på flere år fikk vi i år gjennomført en meget bra oppkjøring. Med god hjelp fra Andre’ Leknessund Wik, Lin Wæhle og solid gjennomføring av jentene, har vi kunne møte sesongen i god fysisk form. Spillestilen vi har lagt opp til de siste to sesongene krever at vi orker, både fysisk og psykisk. 

Sesongen startet dessverre med et surt ettmålstap, før vi fikk skuten på rett kjøl. Etter dette har vi gjort reint bord, og går inn i siste 10 kampene med gode muligheter for å kjempe om opprykk. Sotra og Viking TIF puster oss i nakken, så vi er avhengig av å holde konsentrasjonen og sulten oppe hele veien inn. 

Årets dametropp består av et bredt spenn i alder. Felles for alle er at vi har en veldig sterk tilhørighet til Bjørnar og Arna, noe som er veldig positivt. De eldste tilfører rutine, ro, og er flinke til å veilede de yngre. Det som er ekstra gledelig i år er at vi har mange yngre spillere som virkelig har tatt steget fra og banke på døren, til å bli dominerende spillere i laget og i divisjonen. Det er en veldig uredd mentalitet i gruppen, og en trygghet rundt at det er lov å gjøre feil, og at den eneste store feilen vi kan gjøre er å bli passive og redde. 

Utover våren vil vi fokusere på å utvikle spillestilen vår. Vi skal drive tempoet enda mer i kampene, men få ned feilprosenten dette av og til medfører. I tillegg skal vi bli enda råere, og litt mer uforutsigbare i forsvar, samt bli bedre på valgene vi tar i det etablerte angrepet. 

5.div består i år delvis av «gamle legender», og yngre lovende fra damegruppen. Etter opprykket fra 6.div i fjor har vi i år samarbeidet om laget. Dette har gått veldig fint, og vi har også her posisjonert oss bra til å kjempe om et nytt opprykk. Å få et Bjørnar andrelag i 4 div vil være veldig viktig for oss i det lengre løp da det vil gi god utviklingsarena for kommende seniorspillere i Bjørnar. Vi skal jobbe knallhardt utover våren for å oppnå våre mål, så får vi telle opp i april. 

Til slutt ønsker vi å takke alle som har støttet oss så langt, og håper å se dere i Bjørnarhallen også på nyåret. Snakkes i hallen! 

Andreas Aarseth – trener damelaget

Andreas Aarseth – trener damelaget

Cato Verpeide – Trener herrelaget

Bjørnarherrene 2. og 3. divisjon + Lerøylaget

Da er vi kommet halvveis i sesongen, og herrene og G18 går inn i en periode der vi skal bygge muskler/kondisjon mot siste halvdel. 

Gruppen består av mange unge treningsvillige menn og ungdom som vil variere litt i prestasjoner. Herrer A er med i toppen i 2 div, og vil gjøre alt de kan for å henge med helt inn. Har variert det fra det fantastiske til mindre bra, men ingen tvil om at det bor masse kvalitet i gruppen. 

Herrer 3. div har prestert bra og plassert seg midt på tabellen. Dette er en god utviklingsarena for de aller yngste spillerene, og guttene presterer meget bra, kamp etter kamp. 

G18 har prestert bra, og har klart å kvalifisere seg til Lerøy-serien. Med litt marginer, er det mulig for dette laget og nå et sluttspill. Mange av disse guttene har også mulighet til neste år, så det er ingen tvil om at det er mange talenter i gruppen. Dessverre har vi hatt noen langtidsskader, som gjør at troppen er litt tynn, men guttene har fightet bra, og ligger per dags dato midt på tabellen. 

Vi gleder oss til siste halvdel, og regner med at utviklingen til guttene fortsetter. Vi kommer til å gi jernet framover, og håper på samme støtten fra tribunen. Dere er helt fantastisk. Kanskje klarer vi fylle hele tribunen denne sesongen? Med dette ønsker vi alle et riktig godt nytt år. 

Cato Verpeide – Trener herrelaget