Ti Bjørnarspillere tatt ut til Bylagssamling

Totalt 67 spente jenter og gutter fra Region Vest er tatt ut til bylagssamling.

Foto: Bjørnar Media

Ti Bjørnarspillere med på bylagssamling

NHF Region Vest har plukket ut ti Bjørnarspillere til samling for Bylag J&G 2003. Samlingen finner sted 09.-10. februar i Bildøyhallen. 

Utøverne skal bo og sove på skole i gangavstand fra Bildøyhallen. Det blir to travle dager med to økter hver dag, hvor guttene og jentene sammenlagt trener 13 timer. 

Bylagsturnering i mars

Det er ikke mange bylagssamlinger igjen før endelige uttaket til hvem som får representere Bergen under Bylagsturneringen. 

Bylag jenter og bylag gutter, er våre yngste representasjonslag. Lagene deltar i Bylagsturnerningen i Stavanger helgen 15.-17. mars og kjemper om å bli Norges beste bylag. Hver region stiller med 2 bylag for hvert kjønn, med 12 spillere på hvert lag. Gruppene trener felles frem til nettotroppene blir tatt ut. Tiden før jul ble brukt til kartlegging. Til slutt er det 24 gutter og 24 jenter som blir tatt ut i troppene. Som et ledd i kartleggingen ble det arrangert Regional Bylagsturnering. Denne fant sted 13./14.10.2018. Her ble det bli kalt inn ca. 50 jenter og 50 gutter.

-Jeg synes det er veldig kjekt å bli tatt ut til bylagssamling. For å komme inn på bylaget må jeg alltid ha et ønske om å lære mer. Svarer Stine Silden. 

Blitt lagt merke til

Trenerteamet for Bylaget stiller sterkt med Sebastian Aam, Øyvind Vraalsen og Oddny Anita Sønnesyn som trenerteam for J2003, og Ulrik Risberg, Jonny Pedersen, Tommy Ølmheim og vår Bjørnartrener Kenneth Oen som trenerteam for G2003. Gjennom flere sesonger har de sett etter unike spillere som egner seg for disse kriteriene:

  • Er ekstra treningsvillige (gode holdninger til trening og viser «stå-på-vilje»)
  • Viser spilleforståelse
  • Har spennende fysiske forutsetninger (eks. høyde, spenst, hurtighet, koordinasjon, etc.)
  • Viser gode individuelle ferdigheter (eks. taktisk forståelse, mentale ferdigheter, kast- og mottaksferdigheter, etc.)
  • Har spisskompetanse (eks. duellspill 1 mot 1, forsvarsferdigheter, skudd, finter, etc.)
  • Viser håndballinteresse
  • Har stor vinnervilje

Og blant disse kriteriene har de funnet ti Bjørnarspillere de mener er Bylagsmateriale. Tre Bjørnarjenter og syv Bjørnargutter.

 -Jeg blei veldig glad når eg fekk høyre at jeg ble tatt ut på samling. Jeg skal jobbe hardt og trene mykje for å få plassen på bylaget. Sier målvakten vår Vilde Vevle Lone.

Bjørnarjentene vil gi alt

– Det betyr mye for meg å bli tatt ut på samling. Det gir meg motivasjon til å fortsatte å utvikle meg som håndball spiller og trene enda hardere. Vil gi alt for å få plass på bylaget. Svarer Thea Iversen når vi spør hva tankene var når hun fikk vite at hun var en del av troppen som skulle trene under bylagssamlingen.

 – Vi er heldig som får jobbe med et så treningsvillig lag. Vilde, Stine og Thea har jobbet veldig bra over lengre tid, og fortjener dette veldig. Dette gir forhåpentligvis ekstra motivasjon til både de tre som er tatt ut, samt resten av laget. Svarer trener Trine Rese. 

Bjørnarjentene hadde en tøff tid for to år siden med bestående av kun syv spillere, nå er de blitt tretten spillere og fire av de kommer fra Osterøy. På samme tidspunkt overtok Trine Rese jobben som trener for Bjørnarjentene. Andreas Aarseth kom inn denne sesongen som en del av trenerteamet. Nå trener de 4-5 ganger i uken, og Bjørnarjentene ligger på 2.plass i tabellen, og er det laget som har sluppet inn færrest mål. 
-De har hatt stor utvikling fra vi tok over de. Veldig gøy å være trener for et lag der du ser alle vil bli bedre og trene hardt for det.  Avslutter Trine Rese.

Link til uttaket finner du her